Q

Server not responding when attempting to connect to SMTP host

After I upgraded the Lotus Domino Server from 5.0 to 5.0a, we cannot send outgoing mails. The Router Message appears

as "Router: Failed to connect to SMTP host xx.xx.xx.xx because server is not responding" But we can receive incoming emails. What seems to be the problem?


There could be a number of things. Can you ping the server? Can you telnet into port 25 on it? If you cannot, the problem lies on the SMTP host. Otherwise, I need more info.


This was first published in December 2001

Dig deeper on Lotus Notes Domino Administration Tools

Have a question for an expert?

Please add a title for your question

Get answers from a TechTarget expert on whatever's puzzling you.

You will be able to add details on the next page.

0 comments

Oldest 

Forgot Password?

No problem! Submit your e-mail address below. We'll send you an email containing your password.

Your password has been sent to:

SearchWinIT

Search400

  • iSeries tutorials

    Search400.com's tutorials provide in-depth information on the iSeries. Our iSeries tutorials address areas you need to know about...

  • V6R1 upgrade planning checklist

    When upgrading to V6R1, make sure your software will be supported, your programs will function and the correct PTFs have been ...

  • Connecting multiple iSeries systems through DDM

    Working with databases over multiple iSeries systems can be simple when remotely connecting logical partitions with distributed ...

SearchEnterpriseLinux

SearchVirtualDataCentre.co.uk

Close